top of page

Lindauring zgodba

 

Na skrajnem vzhodu Slovenije, med Lendavo (Lindau) in Petišovci, pod Lendavskimi goricami, le streljaj od tromeje s Hrvaško in Madžarsko in tik ob avtocesti se nahaja prva slovenska moto steza Lindauring. 

Steza je dolga 1.000 m, ima devet ovinkov, štiri desne in pet levih, in poteka v nasprotni smeri urnega kazalca. Po koncu 313 m dolge štartno-ciljne ravnine, ki je od sredine rahlo zavita v desno in na kateri pred točko zaviranja najvišja hitrost doseže okrog 235 km/h, sledi 180° ovinek, ki prehaja v kombinacije počasnejših in srednje hitrih ovinkov. Povraten, tehnični del steze se zaključi še z enim 180° ovinkom, ki vodi nazaj na ciljno ravnino. Pred vhodom na stezo je območje za pripravo na vožnjo in objekta s prodajo okrepčil in sanitarijami.

Steza je projekt njenega snovalca in lastnika Čabe Lazarja in z njeno izgradnjo leta 2019 so se mu tako uresničile dolgoletne sanje. Že kot otrok se je zaljubil v jeklene konjičke in ko se je končno ponudila prva priložnost, je nabavil prvo motorno kolo. Ta ljubezen do tehnike in bencinskih hlapov ga je v nadaljevanju pripeljala do speedwaya, v katerem je postal večkratni jugoslovanski državni prvak in žel uspehe tudi v tujini. V neposredni bližini Lindauringa pa sta tudi manjša steza za motokros in steza za speedway.

Razpoložljivost na stezi lahko preverite na spodnji telefonski številki pri Ziti Lazar, kjer dobite tudi vse ostale informacije.

+386 31 888 175

Preden lahko zapeljete na stezo, morate izpolniti izjavo o prevzemu odgovornosti, ki jo dobite pri nas ali na spodnji povezavi.

izjava o prevzemu odgovornosti

bottom of page